top of page

Wij zijn een Amsterdamse karateclub met als stijlrichting Wado.

Wouter Schuller, trainer karate bij Chakin Shibori Dojo in Amsterdam

Wouter Schuller doet karate vanaf 1980. Hij heeft getraind bij Muramatsu Sensei, maar ook stages gevolgd bij andere meesters, en hij geeft zelf les sinds 2012. In de jaren 90 is hij enige tijd voorzitter geweest van de medische commissie van de Karate Bond Nederland (KBN), en was daarbij verantwoordelijk voor de professionalisering van het medisch beleid. Buiten karate werkt hij als orthomanueel arts in een groepspraktijk, en doet hij als epidemioloog wetenschappelijk onderzoek aan de VU. Hij gebruikt in de karatelessen zijn medische achtergrond om de biomechanica van de karatetechnieken beter te kunnen doorgronden.

René Huysmans, trainer karate bij Chakin Shibori Dojo in Amsterdam

René Huysmans doet karate sinds 1988 en heeft getraind bij Edward Kudding en Muramatsu Sensei. Hij geeft les sinds 2000, was vele jaren trainer karate en zelfverdediging bij homo & lesbo sportvereniging Tijgertje en heeft meerdere cursussen zelfverdediging verzorgd o.a. voor mensen met HIV. Daarnaast is hij componist van elektronische muziek en houdt hij zich als taalkundige bezig met Romaanse en Tibeto-Birmaanse talen (Himalayan Languages Project, Universität Bern). In zijn karatelessen bestudeert hij hara en ki en de toepassing daarvan in de verschillende karate-technieken, met name in kata en kumite.

Onze trainers:

Op onze club beoefenen wij karate vanuit oude Japanse tradities. Concentratie en lichaamsbeheersing zijn daarbij veel belangrijker dan wedstrijden en vechten. Bij traditioneel karate komt kracht en snelheid niet voort uit de hoeveelheid spieren die je hebt, maar alleen uit innerlijke techniek. Daardoor zijn onze trainingen geschikt voor vrijwel iedereen: voor beginners die rustig hun techniek willen opbouwen, maar ook voor meer ervaren karateka’s die hun techniek willen verdiepen. Ook wanneer je al ouder bent kun je je altijd verder ontwikkelen en steeds beter worden. Op onze trainingen kun je op allerlei manieren ervaren hoe goede techniek meer kracht geeft. Wees welkom voor een proefles. Wil je weten waar en wanneer we trainen? Klik dan hier!

Onze benadering: uiterlijke vorm vloeit voort uit innerlijke techniek

Chakin Sbori Dojo, Amsterdam
bottom of page